שאלה לגבי מוצרי חלב בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

24/04/2024 | 18:54 | מאת: ליה

שלום. אבא שלי מכין מוצרי חלב וגבינות בעצמו ומוסיף להם אנזימים ומחמצת. האם זה עלול להיות מסוכן בהריון? הוא משתמש בחלב בשקית ויוגורט מהסופר לרוב ומוסיף להם את מה שציינתי בנוסף - אבא שלי מכין יוגורט ביתי. הוא עושה אותו על מעלות נמוכות מאוד- כ30 מעלות- ומשאיר אותו בחוץ כמעט יממה שלמה כדי שהחיידקים יתרבו. האם זה עלול להכיל ליסטריה וסלמונלה? אציין שהוא מכין את זה מחלב ויוגורט מהסופר אבל אופן ההכנה גורמת להתרבות חיידקים. בגלל ההריון זה מאוד חשוב לי.

לא ממליצה בהריון. יכולה לצרוך יוגורט טבעי קנוי שמכיל חיידקים או לחילופין לצרוך פרוביוטיקה אם יש אינדיקציה לכך- להתייעץ עם דיאטנית באופן אישי ..

27/04/2024 | 21:08 | מאת: ליה

האם לדעתך השיטה שהוא עושה בה את הגבינות יכולה לגרום לליסטריה?

מנהל פורום תזונה בהריון