מעדן גמדים וויטמין a

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

24/02/2024 | 19:04 | מאת: טל

שלום התכוןנתי לצרוך כנשנוש מעדן גמדים ופתאום ברכיבים רואה שיש בכל גביע 100 מקג ויטמין A בצורת רטינול. יודעת שכמות ויטמין A מסוכנת להתפתחות המערכת העצבית ואינה מומלצת בהריון ואני שבוע 11+2 לכן חוששת מאוד. האם זו כמות שאינה בעייתית או שעדיף שלא? תודה.

רשום ויטמין a או רטינול?

26/02/2024 | 18:57 | מאת: טל

רשום רטינול. התקשרתי למרכז הטרטולוגי אמרו לי שיש רטינול בהרבה מוצרים מהחי אז אכלתי אבל מוטרדת.

נכון זה נמצא במוצרים מן החיי. באופן משמעותי נמצא בכבד ואותו אסור לאכול בהריון. בשאר המזונות כמו גבינות יוגורטים דגני בוקר בכמות מעטה. להבא תימנעי חבל על הסיכון. תמיד מומלץ יוגורט טבעי ולא ממותק .

מנהל פורום תזונה בהריון