תזונה בהריון לאחר שרוול קיבה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

18/02/2024 | 21:18 | מאת: נווה

שלום לפני מספר שנים עשיתי שרוול קיבה ועדיין (לשמחתי) מתקשה לאכול כמויות. הבעיה שמבחינת ירקות/סלט קשה לי לאכול יותר מצלוחית קטנה וגם זה עם הפסקות. השאלה שלי אם מלפפון, גמבה אדומה קטנה, חצי גמבה צהובה ושתיית כוס מיץ תפוזים סחוט מ 2 תפוזים (כי מתקשה לאכול תפוז כפרי למרות היתרון הברור) נותנים מענה יומי מספק לירקות/פירות? אני נוטלת גם כדור ויטמין של סופהרב פריג׳נטלי לנשים בהריון תודה

צריך לבחון את התזונה כולה כמכלול ולא רק מס ספציפי של ירקות. הכמות הקטנה שאת יכולה לאכול היא פר ארוחה, ממליצה בכל ארוחה עיקרית לפחות לשלב מנות ירק בכמות שאת מסוגלת, מומלץ לגוון בסוגים ובצבעים כדי להיחשף למגוון של ויטמינים ומינרלים.

מנהל פורום תזונה בהריון