אכילת דגים בהריון שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

24/11/2023 | 19:19 | מאת: שיר

שבוע 20. לוקחת כל יום אומגה 3. האם עדיין מומלץ לאכול דג פעם בשבוע למשל? (נגיד דג אמנון)

כן מומלץ לצרוך דגים בהריון. מותר בין 2-3 מנוצ דג בשבוע, מומלץ לגוון בסוגי הדגים.

25/11/2023 | 13:17 | מאת: שיר

אם אני אוכל מנת דג או שתיים בשבוע - האם צריך להפסיק עם אומגה 3?

אומגה 3 זה לא בין הויטמינים שמוכרחים ליטול בהריון. יש מחקרים שהראו קשר בין התפתחות המוח לנטילת אומגה 3 בעיקר בטרימסטר השלישי. אם את מקפידה על 2-3 מנות דג בשבוע שעשירים באומגה 3 כמו סלמון , לברק אז לא חייבת ליטול אומגה 3. אם זה לא קבוע אצלך אז תטלי.

25/11/2023 | 23:49 | מאת: שיר

תודה רבה קארין השאלה אם אני לוקחת אומגה 3 כל יום האם עדיין מומלץ לאכול דגים?

כן עדיין מומלץ לאכול דגים כגיוון לתזונה .

26/11/2023 | 20:51 | מאת: שיר

תודה רבה קארין! רק 2 שאלות קטנות להבנה: 1. אם אני אוכל פעם בשבוע דג אז לוותר על האומגה של אותו היום רק או כל השבוע לא לקחת? 2. איזה דגים את הכי ממליצה? תודה רבה!

אל תוותרי תקחי בקביעות. דגים מהים הצפוני מצויינים כמו סלמון, גם לברק, בורי , בכלל לגוון בסוגי הדגים המוצרים לצריכה בהריון. יש לך רשימה שלדגים שאסורים למאכל באתר משרד הבריאות תחת בטיחות מזון בהריון.

מנהל פורום תזונה בהריון