לחמניות אנג'ל מה דעתך?

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

16/11/2023 | 19:27 | מאת: רוני

היי, קניתי לחמניות אנג'ל המבורגר והמכיבים הם: קמח חיטה לבן (גלוטן), מים, סוכר, גלוטן חיטה, שמרים, שומשום, שמן קנולה מזוכך, מלח, אבקת סויה, לתת חיטה, מתחלבים (E471, E472E), מייצב (E415), Jחומר משמר (E282), חומר מעכב חמצון (E300), חלבון צמחי, שמן צמחי, דקסטרוזה מאלטודקסטרין, עמילן תירס למאכל, אנזימים, חומר לטיפול בקמח (E920) האם מותר לאכול? מרגיש לי שזה מכיל יותר מדי חומרים מעובדים ואפילו מריחים ריח חזק מהשקית. במידה ומותר, האם לא עדיף לקנות לחמניות מהמאפיה סגורות בשקית? במידה וקונה מהמאפיה לחמניות שומשום בשקית אבל אין מרכיבים עליה, האם זה בסדר? לגבי השומשום, האם אפשרי לצרוך כי משום מה נדמה לי שהדביקו אותו עם חלמון ביצה. אם מחממת את הלחמניה זה בסדר?

מבחינת בטיחות מזון - מותר. מבחינה בריאותית - זה לא המוצר הכי בריא שיש. כשאת מסתכלת על תווית מזון- תחפשי שיהיה כתוב כוסמין מחא/ שיפון מלא/ חיטה מלאה, שלא יופיעו המילים : סוכר, גלוקוז, סוכרוז, דבש סילאן, דקסטרוז- כל אלו שמות לסוכרים. לא חסרים מוצרים טובים מדגן מלא וללא סוכר. ככל שרשימת הרכיבים קצרה יותר- כך פחות מעובד. במאפייה את לא יודעת מה הרכיבים וגם מי נגע בזה כשזה עומד פתוח בתפזורת. עדיך לקנות באריזה סגורה אך לבחור מוצא בריא לפי מה שהנחיתי. מותר שומשום.

17/11/2023 | 12:39 | מאת: רוני

אז מה לגבי ירקות חשופים שגם מגיעים בתפזורת ולא יודעים מי נגע בהם לפני?

נכון, אבל אין המלצה להימנע מירקות ופירות , אלא לשטוף היטב תחת מים זורמים ואפשרי גם עם סבון.

17/11/2023 | 14:24 | מאת: רוני

לגבי קישואים וגזרים אם שוטפת במים ואז מבשלת זה בסדר בגלל החום?

מנהל פורום תזונה בהריון