רגישות ללקטוז וגבינות שמנות

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

30/10/2023 | 08:50 | מאת: דנית

היי, שבוע 25 ואני בתת משקל. כרגע לא אוכלת בשר אבל כן אוכלת טונה וביצים. מבחינת גבינות מאחר ויש לי אי סבילות ללקטוז מגיל צעיר, אוכלת רק גבינות שמנות של 25 אחוז (צהובה ולבנה). אין באפשרותי גבינות רזות כי לא מעכלת. אני רואה שרשום בלא מעט מקומות שדווקא חשוב לצרוך גבינות רזות עם אחוזי שומן נמוכים. מה ההשלכות של אחוז שומן גבוה?? מה אני אמורה לעשות??

באופן כללי , אחוז שומן גבוה מהחיי כמו מגבינות שמנות/ בשר שמן עלולים לגרום לאורך זמן לשומנים גבוהים בדם וזה עלול לגרות למחלות לב וכלי דם. צריך לבחון כל מקרה לגופו ולנתח את כלל התזונה שלך, יש גם דרגות חומרה שונות לרגישות ללקטוז. את יכולה לנסות גם גבינות רזות יותר בכמות קטנה ולראות איך משפיע, למשל קוטג 5% פחות עתיר לקטוז מגבינה לבנה, צהובה יכולה 9%, גבינת ריקוטה 5%.

מנהל פורום תזונה בהריון