בשר מקולקל בהריון וחששות

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

27/10/2023 | 12:42 | מאת: לידור

שלום וברכה, אני בשבוע 24 וכל שבוע הייתי מכינה בשר פרגיות שמספיק לי ליומיים. היום הייתי בסופר וקניתי בשר שהתאריך שלו עוד היה בתוקף. לצורך העניין הביאו אותו לפני 3 ימים ועוד בתוקף לעוד יומיים. מניחה שתנאי האחסון היו רעויים וגרועים כי לבשר היה ריח חזק מאוד של ביצה מסריחה. הבנתי שהוא מקולקל והחלטתי לוותר. אמא שלי התעקשה לקחת אליה הביתה למרות שאמרתי לה שהוא מקולקל את הבשר היא שמה בשקית ואת השקית שמה מעל מוצרים במקרר למרות שאני תמיד מקפידה להפריד בין המוצרים. את הבשר שמה מעל 4 גביעי שמנת שהיו סגורים וחצי לימון. מספר שאלות: 1. כרגע יש לי טראומה מבשר מקולקל ומעדיפה להימנע לחלוטין. לא יכולה לצרוך דגים בגלל הריח. האם 3 מנות טונה לשבוע וחלבונים מגבינות שמנות כמו צהובה, שמנת יכולים לספק לי כרגע את כמות החלבון הנדרשת? או לפחות משהו מזה? 2. האם ניתן לאכול את גביעי השמנת עליהם היו מונח הבשר הפתוח שהיה מכוסה אמנם בשקית או לוותר מהחשש שאולי נוזלים מהבשר חדרו לגביעי שמנת? אני מאוד בלחץ ומנסה להקפיד עד כמה שניתן

אםשר לאכול את השמנת כי זה עם מכסה סגור ולא יכול לחדור. לגבי כמות החלבון קשה לי לייעץ לך באופן הזה, במסגרת ייעוץ אישי בהתאם לרקע תזונתי, רפואי והמדדים שלך ניתן להתאים תפריט אישי ולהתייחס לכמות חלבון רצויה עבורך ביום. באופן כללי חלבונים מגיעים ממקור דגים/ ביצים/ גבינות יוגורטים ושאר מוצרי חלב/ קטניות : עדשים , שעועית, אפונה, גרגירי חומוס. השתדלי לגוון ולצרוך מגי יום, בנוסף לירות פירות ודגנים מלאים, שומנים מהצומח .

מנהל פורום תזונה בהריון