מוצרים סגורים מהסופר ובננות

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

25/10/2023 | 08:14 | מאת: נועה

הריון ראשון יקר. לכן חרדות התעצמו. הייתי בסופר והיה ריח חזק מאוד של אקונומיקה ומניחה שניקו שם את הרצפה ואולי גם מדפי מוצרים. בהנחה ואכן ניקו את כל המדפים עם אקונומיקה, האם זה בסדר לצרוך מוצרים סגורים כמו גבינה צהובה וחלב? האם יש צורך לשטוף את האריזות לפני במים

האריזות מבחוץ לא נוגעות במזון עצמו בפנים. אין סיבה לשטוף בעיני.

25/10/2023 | 10:08 | מאת: נועה

מה לגבי מלפפונים וירקות חשופים? אם שוטפת במים ומקלפת את המלפפון זה בסדר? הרופא שלי נגד שטיפת ירקות בסבון כי טוען שהסבון לא באמת מנקה וגם נשארים שאריות של סבון על הירק ולהבא איך אדע שהמוצרים החשופים כמו ירקות לא נשארו עם שאריות אקונומיקה? אני ממש בלחץ

אני לא יודעת לענות לך על האקונומיקה. אני לא מכירה שירקות נחשפים לחומרי ניקיון בסופר, תשאלי בסניף אם את חוששת בעניים. תשטפי היטב תחת מים זורמים וכולה לאכול עם הקליפה שמכילה סיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים. אין הנחיה לקלף ירקות ופירות בהריון.

מנהל פורום תזונה בהריון