טמפרטורת המקרר עלתה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

01/10/2023 | 18:06 | מאת: ליבי

היי, בטעות לא סגרתי את הדלת של הפריזר לכמה שעות. המוצרים שהיו בפריזר כנראה אבודים אבל מה שקרה שעקב כך, טמפרטורת המקרר עלתה כדי לווסת את טמפרטורת הפריזר (יש לי מד טמפרטורה). כעת הטמפרטורה של המקרר היא 12 מעלות במקום 8 בד"כ (מבינה שטמפרטורה תקינה היא בין 2-8). מהה דינם של המוצרים שנשארו במקרר? יש ביצים, גבינות, חלב שיבולת, תפוחים, שמנת חמוצה. לגבי הביצים, האם ניתן להשתמש בהנחה והתאריך האחרון לשיווק (לא בקירור) זה עוד מספר ימים? אני מבינה שביצים גם יכולים להיות בחוץ מה לגבי חלב שיבולת? גבינות שמנת, גבינה צהובה, שמנת חמוצה? האם דינם להיזרק? תודה

אני לא יודעת לתת לך תשובה חד משמעית. תפעילי שיקול דעת ותראי אם המוצרים עדיין קרים/ התחממו. תריחי לפני שימוש .

02/10/2023 | 08:05 | מאת: ליבי

ומה לגבי ביצים יש עליהם 2 תאריכים אפשר להשתמש בתאריך אחרון לשיווק? כי הבנתי שביצים גם עד הקניה לא חייבים להיות במקרר

התאריך הרחוק יותר זה בקרור. הקרוב כנראה כשזה בחוץ.

02/10/2023 | 09:26 | מאת: ליבי

אז ממה שאני מבינה, למרות שהביצים היו במקרר אך בטמפרטורה יותר גבוהה, ניתן להתייחס אליהם כאילו זה היה בחוץ וליתר ביטחון לצרוך רק עד התאריך הקרוב כן??

מניחה שכן.

מנהל פורום תזונה בהריון