מזון מוכן שנשאר במקרר

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

25/09/2023 | 14:02 | מאת: לירון

היי רציתי לשאול תוך כמה זמן מומלץ לצרוך מזון קר שאינו עובר חימום מהמקרר - לדוגמא סלט ירקות שחתכתי, אחרי כמה ימים אפשר עדיין לצרוך אותו כשהוא מאוחסן בקופסה סגורה במקרר? בנוסף אותה שאלה על מזון מבושל המאוחסן בקופסה סגורה במקרר ועובר אחרכך חימום במיקרוגל. תודה רבה על העזרה :)

סלט תמיד עדיף לאכול הכי סמוך לחיתוך כדי להנות מהויטמינים שבירקות . לאחר 15 דק מהחיתוך הויטמינים מתחילים לההרס. מבחינת טריות אפשר לאכול גם יום אחרי כשנשמר במקרר. בשר ועוף אפשר לשמור 2-3 ימים, תוספות פחמימה לרוב 3 ימים.

מנהל פורום תזונה בהריון