משקאות אנרגיה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

31/08/2023 | 09:54 | מאת: שרה

שלום אני בשבוע 24 בהריון תקין ב"ה. עד כה נמנעתי ממשקאות אנרגיה לחלוטין כי כתוב עליהם שהם לא מומלצים בהריון (מכילים כמות גבוהה של קפאין וטאורין) לאחרונה בדקתי וראיתי שהם מכילים 80 מ"ג קפאין ו 1 ג' טאורין לפחית. האם זה באמת יכול להזיק לעובר? או רק "לא מומלץ" כמו שכל דבר לא בריא אחר לא מומלץ? אם אכן יכול להזיק, אז מדוע? הרי מותר עד 300 מ"ג קפאין, וטאורין זה בכלל סוג של ויטמין לא? (בהנחה שאין צריכה נוספת של קפאין\אלכוהול מלבד המשקה ולא יותר מפחית אחת לשבוע.) אשמח מאד לתשובה!

31/08/2023 | 11:33 | מאת: שרה

מוסיפה רכיבים וערכים תזונתיים לתשובה מדויקת. רכיבים: מים, סוכר, חומצת לימון, דו תחמוצת הפחמן, טאורין, מווסת חמיצות סודיום ציטראר, קפאין, חומרי טעם וריח, צבע מאכל קרמל (E-150c), ויטמינים: ניאצין, פירידוקסין (B6), חומצה פנטוטנית (B5), קובאלמין (B12), ריבופלווין (B2). ערכים תזונתיים ל 100 מ"ל (בפחית יש 250 מ"ל): קלוריות (אנרגיה) 47 חלבונים (גרם) 0 פחמימות (גרם) 11.5 שומנים (גרם) 0 נתרן (מ"ג) 60 סה"כ ויטמין B (מ"ג) 12.6 ויטמין B2 (מ"ג) 0.6 ויטמין B3 - ניאצין (מ"ג) 8 ויטמין B5 (מ"ג) 2 ויטמין B6 (מ"ג) 2 ויטמין B12 (מק"ג) 0.2 קפאין (מ"ג) 32 טאורין (גרם) 0.4

את צריכה להחשיב את כמות הקפאין במשקה ולעמוד על עד 300 מג קפאין ליום, כולל קפה, תה , משקאות אנרגיה וקקאו. באופן כללי משאות אנרגיה מכילים גם סוכר לרוב , אינם מומלצים לצריכה קבועה.

מנהל פורום תזונה בהריון