האם בישול הורג את החיידקים המסוכנים

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

30/08/2023 | 19:02 | מאת: עדי

שלום! מעוניינת לנקוט משנה זהירות עם אוכל בהריון מבחינת חיידקים ולכן יש לי שאלה כללית יחסית האם בישול במחבת הורג את החיידקים שמסוכנים להריון? אי קולי, ליסטריה, וכדומה? האם אוכל שמכיל ירקות (ובעיקר עליים) אבל עובר בישול במחבת (למשל ברטבים לפסטה) בטוח יותר לאכילה? והאם מיקרו יכול גם הוא להשמיד חיידקים? תודה!

לא כל חיידק נהרג בבישול ולכן כדאי לקרוא היטב את ההנחיות לבטיחות מזון בהריון באתר משרד הבריאות, הכל מפורט שם.

מנהל פורום תזונה בהריון