הריון- כמות נתרן בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

19/08/2023 | 21:59 | מאת: שירה

היי קארין! מהי הכמות נתרן במ״ג שאת ממליצה לא לעבור בהריון ביום? תודה רבה

כמו לאוכלוסיה כללית ( במידה ולא סובלת מלחץ דם גבוה/ רעלת הריון), ההמלצה עומדת על כפית מלח - 5 גרם מלח ליום ( 2300 מג נתרן). יש לקחת בחשבון את הנתרן המוסף לגבינות/ מזונות שונים.

20/08/2023 | 13:58 | מאת: שירה

תודה! ולגבי סוכר בהריון מה המגבלה שמומלץ לא לעבור?

אין המלצה כזו. סוכר נמצא בהרבה מאוד מוצרים וכן כדאי להקפיד על תזונה מאוזנת , מגוונת המכילה פחמימות מורכבות מדגנים מלאים ופחות סוכרים פשוטים, בנוסף לשאר אבות המזון . כדי להתאים תזונה כזו יש צורך בייעוץ וליווי אישי של דיאטנית.

20/08/2023 | 17:20 | מאת: שירה

תודה קארין, אז ההמלצה ל-3 פירות ביום- האם זה אומר שאם אכלתי 3-4 מנות פרי בהריון, אז כדאי להמנע ממתוקים אחרים באותו יום, למשל גלידה/עוגה וכו?

הייתי אומרת להיצמד ל 2 פירות ליום בממוצע . וזאת כשאין בעיית סוכר. פרי אחד לארוחת ביניים ותצמידי מנת שומן כמו חופן שקדים ואגוזים טבעים . עוגה ומתוקים אחרים , על-פי שיקול דעת כפינוק מדי פעם.

מנהל פורום תזונה בהריון