כמות פירות מקסימלית בהיריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

13/08/2023 | 21:55 | מאת: גל

האם יש מגבלה לכמות הפירות ביום? מניחה שמבחינת סוכר זה בעייתי ולכן שואלת

השאלה אם יש לך עניין עם סוכר בדם ( טרום סוכרת/ סוכרת/ סוכרת הריון/ טריגליצרידים גבוהים) אז כן תיהיה הגבלה ל 2 פירות ליום . במידה ואין בעיה בבדיקות הדם אין הגבלה חד משמעית, איך לא כדאי להפריז כי כן מכיל סוכרים. 2-3 מנות פרי ליום.

14/08/2023 | 10:55 | מאת: נעמה

במידה והכנתי שייק מפירות קפואים, האם לספור גם את הפירות הקפואים כחלק מההמלצה ל2-3 פירות ליום?

כן בוודאי. שימי לב שלכל פרי יש גודל מנה שונה, דוגמא למנת פרי: תפוח, אגס, נקטרינה, 1/2 בננה, 6 תותים, 10 ענבים , כוס אבטיח או מלון , תפוז , תמר מגהול..

מנהל פורום תזונה בהריון