אכילה בחוץ בשבועות מוקדמים

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

27/07/2023 | 13:12 | מאת: יובל

היי, עתידה לטוס למדריד בקרוב כשאהיה בשבוע ממש מוקדם של ההריון (סביב 6), לקחנו דירה עם מטבח כדי שנוכל גם לבשל, אבל לא אוכל להימנע מלאכול בחוץ. הנחיות מיוחדות וטיפים איך לשמור על עצמי כמה שיותר באכילה בחוץ? תודה!

יש הנחיות באתר משרד הבריאות תחת הכותרת של בטיחות מזון בהריון. יש הרבה הנחיות, לא אוכל לפרט את כולן כאן. ממליצה להתעדכן באתר.

27/07/2023 | 21:54 | מאת: יובל

תודה על התשובה! כמובן שקראתי, אבל נראה שלהימנע ממה שמפורט באתר משרד הבריאות לא בהכרח מספיק כשאוכלים בחוץ.. נגיד סלט שהייתי אוכלת בבית לא בטוח שסביר לאכול בחוץ.. האם יש לאכול רק אוכל מבושל לדוגמא?

ברמת העיקרון יכולה לאכול ירקות בחוץ אך תפעילי שיקול דעת, וודאי שהמקום נקי ושומר עלהיגיינה. כמובן שאין לדעת מה קורה בתוך המטבחים במסעדות / מלונות וזה תקף גם לארץ.

28/07/2023 | 11:05 | מאת: יובל

תודה! הסכנה היא בעצם קלקול קיבה שעלול להשפיע על התינוק או שיש מאכלים שגם משפיעים על ההתפתחות שלו כמו אלכוהול?

שואלת על ירקות ספציפית? הסכנה היא בזיהומים כן כתוצאה מחיידקים.

28/07/2023 | 15:44 | מאת: יובל

באופן כללי האם יש מאכלים שהסכנה בהם היא לא זיהום חיידקי אלא משהו שיוביל לפגיעה התפתחותית בתינוק? והמון המון תודה! כיף למצוא מקום שאפשר להתייעץ בו ככה:)

אלכוהול כפי שרשמת וכן צמחי מרפא וחליטות תה. כל זיהום חיידקי גם עלול להוביל לפגיעה התפתחותית. פשוט הקפידי על כללי בטיחות מזון והימנע מכל מה שאסור.

מנהל פורום תזונה בהריון