בחילות והקאות

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

12/04/2021 | 21:52 | מאת: יעל

שלום, שבוע 9, מזה 3 שבועות מרגישה מאוד רע - לא מתפקדת. בחילות קשות ולאחרונה נוספו גם הקאות מספר פעמים ביום. נוטלת דיקלקטין במינון מלא כבר שבועיים, הביא לשיפור בעוצמות אך לא מצליח לאפשר תפקוד. כמו כן לחץ דם מאוד נמוך וחולשה קשה. מבחינת הרופאים להמשיך דיקלקטין ומנוחה ולהקפיד על שתיה. משתדלת מאוד לאכול ולשתות אבל זה מאוד קשה. עושה מאמצים גדולים כדי לא להתייבש. אמנם סלידה ממתוק אך מצליחה לאכול רק פחמימית - פירות, לחם בלי כלום, אורז לבן, תפו"א מבושל. הכל בכמויות קטנות מאוד. מוטרדת מאוד מכך שלא מצליחה לאכול כלל חלבון. גם לפני ההריון הייתי צמחונית אבל אכלתי מוצרי חלב, סויה, טופו, טבעול. כעת לא מסוגלת בכלל. האם עלול להגרם נזק לעובר מחסר חלבון? מה ניתן לעשות כדי לשנות את המצב? כמו כן, מתקשה כעת לבלוע פרנטל ולכן לוקחת חומצה פולית בלבד. אבל בשנה האחרונה לקחתי פרנטל באופן יומי. האם המעבר הזמני לחומצה פולית בלבד עלול לגרום נזק? המון תודה מראש

בעניין הפרנטל, אין בעיה שתקחי בנפרד את מה שדרוש להריון דש זה יוד 150-250 מקג, ברזל על פי מינון רופא מטפל, חומצה פולית 400 מקג, וויטמין די. וויטמין די יכולה בטיפות 400 יחידות. לגבי התזונה, בשלב זה חשוב שתאכלי כל שעתיים מנות קטנות עפ המסוגלות. מקורות לחלבונים: ביצים, מוצרי חלב, קטניות: עדשים, שעועית, אפונה, גרגירי חומוס, דגים ועוף ובשר שעפ הבנתי את צמחונית ולא צורכת. נסי אולי לאכול יוגורטים מועשרים בחלבון כמו הפרו ועוד סוגים שיש בשוק, גם אם זה בכמויות קטנות. בלחם/ לחמניה נסי למרוח מעט גבינה או להוסיף ביצה, לאורז תנסי להוסיף קטניה כמו עדשים כתומות וזה יתן מקור לחלבון. מה שאת יכולה בכמויות קטנו וכל שעתיים . תשתי מים בין הארוחות ולא בזמן הארוחה. במידה ורואה שאין שיפור והצריכה התזונתית אינה מספקת פני לייעוץ דיאטנית באופן אישי למעקב והתאמת תזונה.

מנהל פורום תזונה בהריון