מקורות צמחיים לאומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

25/07/2013 | 13:53 | מאת: אפרת

דר' אולגה רז, שלום רב, אני אינני צמחונית או טבעונית, אבל עכשיו בהריון אני נמנעת מדגים לחלוטין מחשש לכספית וגם מליסטריה (אני בשבוע 5+5) גם מבשר לא מבושל ונקניקים כמובן שאני נמנעת. שאלתי היא: - מה יכול לשמש לי כמקור לאומגה 3 ? - אני אוכלת אגוזי מלך, אך הייתי רוצה קצת לגוון.. - שמעתי היום על זרעי הצ'יה, אך האם אפשר בהריון? והאם זה לא נהרס בבישול ? - האם כדאי לקנות כמוסות בבית המרקחת? אני אישית מעדיפה שלא, כי יותר כייף לאכול מאשר לבלוע כדורים...אלא אם כן אין ברירה.. אשמח מאוד לדעתך, תודה רבה :) אפרת

לקריאה נוספת והעמקה
25/07/2013 | 15:27 | מאת: ד"ר אולגה רז

אין הרבה מזונות שמכילים אומגה 3. בעיקר דגים שחיים במים קרים כגון סלמון נורבגי או פורל. ואם את מבשלת אותם בצורה תקינה אז אין חשש מליסטריה. אפשר לאכול צ'יה אם כי אומגה 3 פחות יעיל מאשר בדגים. אם את מבשלת צ'יה והבישול לא מאוד ארוך אז נשאר קצת אומגה 3 אין מה לגוון מבחינת אומגה 3, אין הרבה מקורות. אומגה 3 רצוי אבל לא הכרח היסטרי

מנהל פורום תזונה בהריון