כמה מנות דג?

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

01/03/2021 | 16:04 | מאת: ענת

היי, אני די נגעלת מבשר במהלך ההריון ואוכלת הרבה סלמון בשבוע. לפחות 3 פעמים בשבוע כאשר כל מנה היא 200 גרם. מכיוון שסלמון למיטב הבנתי הוא דג ללא כספית אזי אמורה להיות פחות בעיה איתו? בקיצור, האם תקין לאכול 600 גרם דג סלמון?

בעיקרון בהריון מותר לצרוך2-3 מנות דג בשבוע בהריון. שימי לב שקופסא טונה גם נחשבת למנת דג. אם הסלמון הוא הדג היחידי שאוכלת במהלך השבוע יכולה להגיע למ3 מנות, הייתי מורידה ל 150-180 גרם למנה.

מנהל פורום תזונה בהריון