תוספי תזונה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

25/02/2021 | 07:11 | מאת: מ

שלום, אני בהריון ראשון ממש בהתחלה. כעקרון נצפו 2 שקי הריון אבל כרגע עדין לא הגעתי לשלב הדופק ורק בשק הריון אחד יש שק חלמון. ההריון הזה הגיע אחרי שנה וחצי של טיפולי פוריות. עוד בתקופת הטיפולים התחלתי לקחת פריג׳נטלי (סוג של פרנטאל) ובנוסף נטלתי תוספי תזונה - ויטמין D, ויטמין C, אומגה 3 ותוסף ברזל של ספאטון. - בפריג׳נטלי יש המון דברים אבל בויטמין D כתוב: 400 יב״ל (67% מה קצובה היומית המומלצת לנשים בגילאי 25-50). אני נוטלת בנוסף גם ויטמין D של אקוסאפ - 1000 יב״ל. - בפריג׳נטלי- ויטמין C יש 100 מ״ג (167% מהקצובה היומית). אני נוטלת בנוסף 500 מ״ג של אקוסאפ. - בפריג׳נטלי יש 36 מ״ג ברזל (240% מהקצובה היומית). אני נוטלת בנוסף גם ספאטון המכיל 5 מ״ג ברזל. שאלותיי אליך: 1. האם יש דבר כזה עודף ויטמין C או ששאריות יוצאות בשתן? 2. האם יש עודף ויטמין D או ששאריות יוצאות בשתן? 3. האח יש עודף ברזל? האם מומלץ להפסיק עם התוספים ולקחת רק פריג׳נטלי? אני לא יודעת אם יש לי חוסרים או לא כי לא עשיתי בדיקות דם כיוון שאלו דרשו ממני להפסיק את התוספים. מה המלצתך?

היי אענה לך באופן כללי מה ההמלצה לתוספים לאישה הרה בריאה. על מנת להתאים ספציפית אלייך כמובן יש לבצע בדיקות דם ולוודא אם יש חסר כלשהו ולהתאים לרקע הרפואי שלך. התוספים הדרושים לאישה ההרה: 400 מק"ג חומצה פולית, 30 מ"ג ברזל מתום החודש השלישי להריון, יוד: מינון של 150-250 מיקרוגרם לפחות חודש וחצי לפני ההריון, למשך כל ההריון ותקופת ההנקה (במסגרת פראנטל). ויטמין D : במינון של 200-400 יחידות בינלאומיות (= 5-10 מיקרוגרם) למשך כל ההריון ולתקופת ההנקה. בדרכ פראנטל מכיל את הכמויות האלו. ויטמין c אין המלצה ליטול.

25/02/2021 | 13:06 | מאת: מ

תודה. השאלה שלי זה אם יש עודפים של ברזל, ויטמין D וויטמין C - האם עודפים אלו יוצאים בשתן או שאלו עודפים בעייתיים?

אין עניין להגיע לעודפים כתוצאה מנטילת תוספי תזונה. כל מקרה לגופו. תוודאי מול הגניקולוג שלך בדיוק אילו תוספים את צריכה ליטול ובאילו מינונים.

מנהל פורום תזונה בהריון