2 שאלות בבקשה.. שבת שלום

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

15/01/2021 | 14:38 | מאת: אורית

שלום רב שבוע 13 להיריון 1.אני קצת חוששת מלאכול דגים בהיריון. בישלתי דג לשבת -פילה אמנון שהיה קפוא, איך אוכל לדעת שהוא בושל היטב? בישלתי אותו על הגז, חצי שעה אם לא יותר, והוא אפילו התפרק. האם יש דרך לדעת? האם יש מה לחשוש מדג כזה? 2. חתכתי על קרש עץ חזה עוף, קצת ניקיתי את העוף לפני הטיגון. לאחר מכן שטפתי היטב את הקרש. האם כדאי שלא לחתוך עליו ירקות? מהסיבה שחתכתי עליו חזה עוף חי? תודה מראש

1. ברגע שבישלת את הדג היטב ניתן לאכול אותו. את רואה בעין שהדג מבושל ולא חיי. מותר בהריון 2-3 מנות דג בשבוע. תתעדכני באתר משרד הבריאות ברשימת הדגים שאסורים למאכל בהריון. אין בעיה עם אמנון. 2. אכן מומלץ שיהיה לך קרש נפרד לבשר/ עוף/ דג חיים וירקות ופירות. בהצלחה

מנהל פורום תזונה בהריון