מה ניתן לשלב עם ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

27/12/2020 | 22:13 | מאת: נטלי

שלום, בהנחיית הרופאה, בעקבות המוגלובין נמוך, אני לוקחת ברזל קומפורט פעמיים ביום. על האריזה כתוב לקחת עם הארוחה. השאלה שלי היא מה ניתן לשלב בארוחת הבוקר והערב כדי שיסייע לברזל להיספג? עד כה ארוחות אלו הכילו אצלי גבינות וביצים :/ תודה מראש

גבינות דווקא יפריעו לספיגת הברזל ומומלץ להמתין שעתיים בין נטילת ברזל לבין צריכת מוצרי חלב. לספיגה אופטימלית של ברזל מומלץ לאכול מזונות עשירים בוויטמין c: פירות הדר, פלפל אדום, עגבניה.

30/12/2020 | 19:24 | מאת: נטלי

תודה. אילו המלצות יש לך לכריכים? מזון אחר? בכל זאת ארוחות הבוקר והערב צריכות להכיל יותר מפירות הדר. תודה

יכולה לשלב לצד כריך פלפל אדום או עגבניה שיתרמו לספיגת הברזל.

מנהל פורום תזונה בהריון