אכילת פטה בהריון מסוכנת?

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

12/08/2018 | 14:55 | מאת: שירי

הי. בהריון בשבוע שמיני. (בת 43).בדרכ אני בכלל לא אוכלת גבינות. דווקא היום הייתי במסעדה ואכלתי סלט עם חתיכות פטה. בגלל שאני לא אוכלת גבינות בדרכ ולא ״מבינה״ בגבינות אכלתי נתח יפה מהפטה, למרות שלא היתה לי טעימה. כעת הפטה יושבת לי בבטן וגורמת לי לבחילות. כעת גם קראתי שפטה מאד לא מומלצת. האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה!!

12/08/2018 | 16:31 | מאת: שירי

האם יש אפשרות לעשות בדיקת דם לזיהוי החיידק?

היי, שבוע 8 להריון מתאפיין הרבה פעמים בתחושת בחילות שאף לעיתים מלווה בהקאות. לא יודעת להגיד לך אם קשור לגבינה שאכלת או להריון עצמו. ברמת העיקרון חל איסור על צריכת גבינות המושרות במי מלח כגון בולגרית, צפתית , פטה וכן גבינות בשלות כמו רוקפור, ברי , קממבר וגבינות ממעדנייה לאור תכולת חיידקים גבוהה. ממליצה לקרוא את הנחיות משרד הבריאות לבטיחות מזון בהריון באתר משרד הבריאות. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון