מרק מיסו ובירה ללא אלכוהול

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

03/07/2017 | 10:22 | מאת: אני

שלום רב אני בהריון שבוע 16 אתמול יצא לי לשתות מרק מיסו יפני, וכן פעם ראשונה מתחילת ההריון בירה ללא אלכוהול. לבסוף גיליתי כי למעשה בבירה יש אלכוהול אולם פחות מ 0.5% האם מותר לשתות מרק מיסו בהריון וכן האם הבירה הזאת חלילה יכולה להזיק? תודה רבה!

הבעיה במרק ניסו שבדרכ מוגש במסעדות יפניות בהם מוגשים דגים נאים וכלי הבישול משותפים מה שעלול לגרום לחיידקים להגיע גם למרק. המרכיבים של טופו ואצות במרק מותרים בהריון, יש לשים לב מהיכן מזמינים את המנה ולוודא שנעשה בכלי עבודה נפרדים מדגים נאים. אלכוהול אסור לצריכה בהריון, אין ביכולתי להגיד האם נעשה נזק או לא, עם הידוע במחקרים משקה אחד לא אמור לגרום נזק אך עלייך לשים לב לפעם הבאה ולהימנע מצריכת אלכוהול במהלך ההריון. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון