CT ארקוקסיה, וולטרן וטרמדקס - כניסה להריון

דיון מתוך פורום  וולטרן (VOLTAREN)

28/07/2013 | 01:28 | מאת: תמר

שלום רב, סובלת מבלטים בעמוד השדרה וכאבים עזים מזה כשלושה שבועות טופלתי בוולטרן, וכעת בארקוקסיה וטרמדקס עברתי CT לפני יומיים מועד הביוץ שלי יחול בעוד יומיים ורציתי לדעת אם יש סכנה בכניסה להריון - עקב הCT ובעת שימוש בארקוקסיה ובוולטרן? תודה מראש, תמר

שלום, וולטרן- כדורים: שימוש בוולטרן בזמן ההריון עלול לגרום להארכתו וגם לפגיעה כלייתית בעובר. מומלץ לנשים להימנע מתרופות ממשפחת ה- NSAIDs כמו וולטרן כאשר הן מתכננות כניסה להיריון עד בדיקת הריון או וסת. טרמדקס- אין הרבה מידע לגבי הטרמדקס אבל מומלץ לא ליטול טרמדקס בזמן ההריון כי זה יכול לגרום להפלות ולפגיעה בהתפתחות העובר- . לגבי ארקוקסיה- אין מספיק מידע לגבי התרופה בתקופת ההריון לגבי CT עדיף שהשאלה תופנה למרכז לטרטוגניות של המרכז הרפואי אסף הרופא.

מנהלי פורום וולטרן (VOLTAREN)