שתיית אלכוהול ועישון בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

03/08/2016 | 20:55 | מאת: רונן

שלום, אישתי בהריון בשבוע שביעי וחמישה ימים (עפ"י בדיקת דופק-הריון צעיר שביצעה היום 03/08/16). לפני ארבעה שבועות (06/07/16) היא הייתה במסיבה שבה עישנה ג'וינט אחד שלם ושתתה כמות גבוהה של אלכוהול (במשך כל הערב בקבוק שלם של שמפניה למברוסקו). בזמן שתיית האלכוהול והעישון היא כמובן לא ידעה שהיא בהריון ורק לאחר מס' ימים הבנו שהיא בהריון. כרגע אנו מודאגים ונרצה לדעת את הדברים הבאים: 1. מהן ההשלכות של העישון וצריכת האלכוהול הגבוהה כלפי העובר? 2.האם ישנה דרך שבעזרתה ניתן לדעת אם נעשה נזק כלשהו לעובר, עקב עישון הג'וינט וצריכת האלכוהול הגבוהה? אולי דרך בדיקת דם כלשהי, כגון verify וכד'..? אודה מקרב לב לתשובתכם, רונן

שלום, זה אינו הפורום המתאים. עליך לפנות לפורום העוסק בטרטולוגיה או בתרופות בהריון (מיילדות ורפואת נשים). בברכה דר' יוסי הר-טוב.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה