ערך HCG גבוה בסקר ביוכימי שיצא תקין בחלבון עוברי

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

01/02/2016 | 08:02 | מאת: טל

היי, אשמח לעזרתכם. אני בת 30 בהריון שני שבוע 18. ילד בריא בן שנתיים בבית. יצא לי בבדיקת הסקר ביוכימי לאחר השקיפות ערך גבוה של חלבון HCG ואילו בחלבון עוברי הערך יצא תקין לגמרי בטווח הנורמה. כל שאר הערכים תקינים. בנוסף, השקיפות תקינה (1.9 מ"מ) וסקירה מוקדמת תקינה. היועץ הגנטי אמר כי לא נותן המלצה רשמית למי שפיר כי כרגע הסיכוי לתסמונת דאון עומד על 1:490 (נותנים רק מ-1:386) אולם אמר כי "בינינו" הוא כן ממליץ על מי שפיר כדי להשקיט את הנפש כי התוצאה לגילי ללא בדיקות אמורה לצאת 1:920. בנוסף טען כי 1.9 מ"מ לשקיפות זה מעט מעל הממוצע שהוא 1.6 מ"מ. לפי שהוא אומר הסיכון לתסמונת דאון הוא מאוד קטן אולם יש סיכוי של 1:150 למומים אחרים בעובר אצל כל הריונית ואילו אצלנו בגלל השקיפות והסקר ביוכימי זה ירד ל-1:120. אנחנו נוטים לא לעשות מי שפיר ולעזוב את העניין אך מתלבטים ומבולבלים.. אשמח לעצות / תובנות.. תודה :)

שלום, אני מסכים עם היעוץ הגנטי שקיבלת. הגבול שממנו ממליצים על דיקור מי שפיר לגבי סיכון לתסמונת דאון הינו 1:380. אין הבדל גדול בין הסיכון הזה לסיכון של 1:490, אבל כמו כל דבר - אפשר להתיחס לכך שהסיכון קרוב ולכן להחליט לבצע דיקור מי שפיר , או ששהסיכון נמוך מהגבול שממנו ממליצים ולהחליט לא לבצע. השיקול הינו שלך. כמו כן הסיכון שדווח לגבי בעיות אחרות שניתן למצוא בדיקור מי שפיר נכון, ושוב, חוזרים לאותם שיקולים. אתם צריכים להחליט איזה סיכון אתם מעדיפים לקחת - ולפי זה להחליט. בברכה, דר' יוסי הר-טוב.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה