מי שפיר והמטומה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

30/10/2015 | 20:53 | מאת: מיכל

שלום. אני בת 42 ומבינה שבגלל גילי ההמלצה היא לעשות בדיקת מי שפיר. כרגע בשבוע 13. יש המטומה בין הקרומים בדופן הקדמית, גודלה כ 5 ס"מ. בתקווה שתספג עד למועד מי השפיר אך בעקרון האם המצאות המטומה כזו מגדילה את הסיכון שבבדיקת מי השפיר?

שלום, באופן עקרוני אין מחקרים המראים עליה בסיכון במקרה של המטומה בין הקרומים - וזה גם הגיוני שאין. קשה לבצע מחקר שבו ההחלטה אם לבצע דיקור או לא בנשים עם המטומה תיקבע על ידי הגרלה וישוו בין הקבוצות. מקובל בכל זאת לחשוב שאם יש המטומה בין הקרומים הסיכון בדיקור מי שפיר עולה. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה