בדיקת מי שפיר עקב היקף ראש קטן

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

22/09/2015 | 14:31 | מאת: לי

שלום דר רציתי בבקשה לשאול אני שבוע 30 עשיתי בדיקת אולטרסאונד ובה נאמר לי שהעובר קטן היא באחוזון 14 שוקלת 1067 לא זוהה מום קרדינלי היכול להסביר את הגודל היחסי קטן של העובר היקף ראש 245 ממ המהווה 2.6 SD לפי צרבנק . יש לציין כי בבדיקה הזרימות בחבל הטבור ו MCA תקינות והזרימות בעורקי הרחם תקינות . מאחר ומדובר בהיקף ראש קטן של 2.6 סטיות תקן ומאחר ומוצא האתני שלי ושל בעלי הוא פרסי האם יש סיבה לדאגה ? עוד פרטים:  BPD-66.5 HC-244.9 AC-232 FL-51.4 EFW-1117.72 רוב תודות על תשובתך .

שלום, היקף ראש כזה מצאיך בדיקה מכוונת לראש העובר וביצוע MRI וברור גנטי על מנת להעריך אם יש בעיה בעלת משמעות. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה