מי שפיר cmv

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

30/06/2015 | 20:14 | מאת: מיטל

שלום, אני בת 32 נמצאת בשבוע 28 2 הריון שני כל הבדיקות תקינות גם ההריון הראשון עבר באופן תקין. בבדיקת דם האחרונה התגלה cmv, האם מומלץ לעשות מי שפיר בשלב הזה של ההריון?

שלום, דיקור מי הפיר נועד כדי לדעת אם העובר נדבק ב CMV או לא (רק כ 40% מהעוברים נדברים במחלה ראשונית של האם בהריון). בעוברים שנדבקו ואין ממצאים באולטראסאונד במעקבים חוזרים - תוספת הסיכון לבעיה התפתחותית נמוך. יש שתי גישות, יש העוקבים בבדיקות אולטראסאונד בלבד ללא ביצוע דיקור מי שפיר, ויש הממליצים לבצע דיקור מי שפיר על מנת לדעת אם בכלל העובר נדבק. תלוי במקום בו את מבצעת את המעקבים שלך. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה