התייעצות לגבי תוצאות סקר ביוכימי ראשון

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

10/05/2015 | 20:39 | מאת: שירה

שלום ד"ר הר טוב, בעבר כתבתי לך לגבי ערכי בטא גבוהים שנמצאו אצלי. כעת קיבלתי את תוצאות הסקר הביוכימי הראשון, שנעשה בשבוע 11+6. אשמח להתייעץ איתך לגבי תוצאותיו. אני בת 34 וחצי. שקיפות עורפית: Mom 1.06 1.2 מ"מ PAPP-A: 1.56 MoM 3610.8 mU/L HCGb: 0.99 MoM 45.7 ng/mL הסיכון הסטטיסטי לתסמונת דאון לפי גיל: 1:400 הסיכון המחושב בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:10000 הסיכון המחושב לטריזומיה 18 עם תוצאות הבדיקות: 1:10000 שאלותיי הן: 1. האם תוצאות אלו תקינות? ניכר כי הסיכון המשוקלל הינו נמוך מאוד, אולם מה לגבי הערכים של כל אחד מהמדדים בנפרד? 2. האם תוצאות אלו מהוות אינדיקציה כלשהי לביצוע בדיקת מי שפיר? 3. כזכור בתחילת ההיריון היו לי ערכי HCG גבוהים מאוד (כ-30,000 בשבוע 5+3, כ-240,000 בשבוע 7+2). האם כיום ערכי ה-HCG הינם תקינים? האם ניתן כעת להתעלם מה-HCG הגבוה שהיה בתחילת ההיריון ולהסתכל רק על ה-HCG הנוכחי כשאנו באים להעריך את הסיכוי לתסמונת דאון? תודה רבה מראש!

שלום, הערכים תקינים והסיכון לתסמונת דאון נמוך (אין ערכים תקינים או לא - יש סיכון גבוה או נמוך בבדיקות סטטיסטיות). תוצאות הבדיקה אינן בערכים שבהם יש המלצה רפואית לביצע דיקור מי שפיר, אך את יכולה לבצע אם את מעונינת באופן פרטי. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה