שאלה לגבי ההבדל בין בדיקת מי שפיר לבדיקת הדם

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

12/03/2015 | 12:21 | מאת: שרון

שלום רב, אני מבינה כי בדיקת מי השפיר הינה מקיפה, מדוייקת וודאית יותר מבדיקת הדם, אשר הינה בדיקת סקר בלבד. שאלתי היא כזו: האם בכל זאת ישנן בבדיקות הדם מחלות/תסמונות שנבדקות, אך אינן נבדקות בבדיקת מי השפיר? לדוגמא: ראיתי כי בדיקת הדם נותנת תשובה לסיכוי לתסמונת פראדר ווילי - האם תסמונת זו נבדקת בבדיקת מי השפיר הרגילה (ללא צ'יפ גנטי). בהריוני הקודם בצעתי בדיקת מי שפיר, התשובה שקיבלתי שלא התגלה חסר/בעיות, ללא פירוט של תסמונות/מחלות... לתשובתך המלומדת אודה!

12/03/2015 | 12:42 | מאת: שרון

ועתה לגבי בדיקת הצ'יפ הגנטי אני מבינה כי מבדיקה זו ישנה סבירות שיתקבלו תוצאות לא ודאיות/ שלא ברורה משמעותן. אני חוששת מכך, משום שאני יודעת שמצב כזה עלול לגרום לחרדות מיותרות... האם בדיקת מי השפיר מספיקה או שהיית ממליץ לכל אישה לערוך את בדיקת הצ'יפ? האם יכול להיות מצב שבבדיקת מי שפיר התוצאה תהיה תקינה, אך בבדיקת הצ'יפ יתגלה כשל שמעיד על מחלה קשה? השיקול הכספי אינו שיקול מבחינתי. השאלה היא האם אכן ישנו הבדל מהותי בין 2 הבדיקות והאם היא נחוצה... אשמח לקבל את תשובתך המלומדת גם לשאלה זו.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה