מי שפיר מאוחר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

04/03/2015 | 15:31 | מאת: עדי

שלום. ביצעתי דיקור מי שפיר וציפ גנטי בשבוע 18 בכקבות ממצא של ציסטה עורפית ומעי אקוגני. בתוצאות רשום שנמצא קריוטיפ תקין ממין זכר. עכשיו חזרתי מסקירה שניה בה נמצא קפל עור צווארי 7-8 ממ וכן ציסטה עורפית. הומלץ על בדיקתnoonan . שאלתי היא במידה ולא שמרו את שגימת מי השפיר שעשיתי על מנת לשלוח לבדיקת noonan. מה הסיכונים בדיקור נוסף בשבוע 30?והאם יש בכך טעם?מכיוון שהבנתי שזה יכול להביא ללידה מוקדמת וללדת עובר חי אפילו שעדיין לא קיבלתי תשובות לדיקור החוזר.. אשמח לדעת על הסיכוניפ והתהליך בביצוע דיקור בשבוע מאוחר.. תודה רבה

שלום הסיכון ללידה מוקדמת כנראה דומה לסיכון להפלה בדיקור מוקדם. הסיכון לא גבוה אם צואר הרחם סגור. אין עליה בסיכון לאור העובדה שביצעת כבר דיקור בשבוע מוקדם. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה