בדיקת דם/דיקור

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

22/02/2015 | 12:42 | מאת: זהבית

שלום לכם אני כעת בהריון בשבוע 14 ובגלל גילי (37) אני צריכה​ לעשות דיקור מי שפיר. רופא הנשים שלי המליץ לי על בדיקת דם. דבר שלא ידעתי שבכלל אפשר. לאחר בירור והכל אני חושבת שכן משתלם לי לעשות את הבדיקת הדם כדי למנוע ממני סיכונים אפשריים כתוצאה מהדיקור. בדקתי במכון מור על הבדיקה וגם במכון דניאל ביוטק שנמצא ברחובות. יש כתבה גם בYNET שמסביר על 5 החבורת שיש ומה התוצאות שהן מספקות וראיתי שבאמת מכון דניאל ביוטק למשל נותן מידע "התוצאה מדווחת באופן סטטיסטי, בדומה לחלבון עוברי" לעומת זאת מכון מור נותן מידע "תקין, לא תקין או חשוד" נשאלת השאלה מה טוב מביניהם? האם דיקור עדיף? מה גם בדיקת שקיפות עורפית וסקירת מערכות יצאו תקינות רק שפספסתי את בדיקת חלבון עוברי ראשון. אני אעשה את השניה בשבוע 17.

שלום בדיקת הדם אינה מחליפה את דיקור מי השפיר. בדיקת הדם נותנת באחוז רגישות גבוה תשובה לגבי תסמנת דאון, רגישות מעט יותר נמוכה לגבי כרומוזומים 13,18 ופחות לגבי X Y. יש גם בדיקות היום שמוסיפות מספר מחלות שקשורות למוטציה בכרומוזומים. הבדיקה אינה מתיימרת להחליף את דיקור מי השפיר כי היא לא נותנת מידע לגבי כל הכרומוזומים, מבנה שלהם ובודאי לא לגבי שינויים גנטים שאותם ניצן בדוק בצ'פ שאפשר לבצע דיקור מי שפיר. אם השאלה העיקרית שלך לגבי תמונת דאון ולא לגבי שינויים אחרים - הבדיקה מתאימה לך.

03/03/2015 | 13:22 | מאת: מוסיפה לשאלה

שנותנת רק מידע של תקין/לא תקין ? אשמח לקצת סדר מבחינת בדיקות הדם.. תודה

03/03/2015 | 13:24 | מאת: מוסיפה לשאלה

נשמטה היוד..

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה