מי שפיר דמיים במקרה של חסימת מעי בעובר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

19/02/2015 | 19:55 | מאת: אורנה

ד"ר הר טוב שלום, בשבוע 27 להריון זוהו בעובר לולאות מעי מורחבות, אשר בהמשך מעקב הוסברו כחסימה במעיים (ג'ג'ונום) המחייבת התערבות כירורגית עם לידת התינוק. CF נשלל ומלבד זאת, ההריון תקין. נשלחתי לביצוע דיקור מי שפיר על מנת לשלול אפשרות של מקור גנטי לחסימה. במהלך הדיקור (בשבוע ה-31), מי השפיר היו דמיים. הרופא שביצע את הדיקור אמר כי מי שפיר דמיים אינם נדירים בדיקור וכי הדבר אינה אמור להשפיע על קבלת התוצאות הגנטיות. אני קצת חוששת. האם לאור קיום החסימה במעיים יש סיבה לדאגה? האם מים דמיים בנסיבות כאלו עשויות להיות משמעותיות או שאין מה להילחץ? תודה רבה!

שלום הדם במיים הינו קרוב לודאי בגלל הדיקור עצמו ואינו קשור לחסימת המעי. דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה