בדיקת מי שפיר אחרי דילול - טרם קיבלתי תשובה. תודה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

24/01/2011 | 18:32 | מאת: לילך

שלום רב, עברתי דילול בשבוע 12+4 משלושה עוברים לשניים(שלושה שקים נפרדים). אני בת 38 ונכנסתי להריון לאחר שנה וחצי של טיפולי פוריות. יש לי כמה שאלות ואשמח לשמוע את חוות דעתך: 1. החלטתי לעשות מי שפיר, האם זה בסדר שנקבע לי מי שפיר חודש אחרי הדילול ? הדילול נעשה בשבוע 12+4 ונקבע לי מי שפיר לשבוע 16+4 2. האם זה נכון שבהריון של תאומים יש אחוז יותר גבוה לתסמונת דאון ובעיות כרומוזוניות מאשר לעובר רגיל? 3. האם זה נכון, שאחרי דילול קיים אחוז מאוד גבוה של הפלות (כי עושים שתי דקירות-אחת לכל שק) וגם הרחם זוכר שלפני כן נעשתה פעולה פולשנית. 4. הרופא ציין כי עדיף לעשות מי שפיר כמה שיותר מוקדם החל משבוע 16 במיוחד בהריון תאומים כי במידה ונמצאת בעיה כלשהי עדיף להתערב מבחינה פיזית ורגשית כמה שיותר מהר. האם אתה מסכים עם דבריו? תודה

26/01/2011 | 18:19 | מאת: פרופ' יובל ירון

1. לא ברור מדוע החלטת, מה הייתה השקיפות. אם זה תקין - דיקור לא הכרחי? 2. בהריון של תאומים אין אחוז יותר גבוה לתסמונת דאון לכל עובר בנפרד. אבל מכיוון שיש שנים - ביחד ההסתברות עולה. זה כמו שלאשה יש שני ילדים בגילים שונים אז יש יותר סיכון לתסמונת דאון ביחד 3. אחרי דילול יש אחוז יותר גבוה של הפלות - אז לכן יש לשקול בשנית מי שפיר בייעוץ גניט 4. דווקא הייתי משתדל להתרחק מהדילול אם הכרחי לבצע דיקור פרופ' יובל ירון, מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית וייצמן 14 תל אביב. מרפאה: 0525-052540 http://www.yuvalyaron.dpages.co.il

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה