בדיקת אקסום בהריון מתרומת זרע

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

02/11/2023 | 23:39 | מאת: מיטל ב

שלום, אני בת 40 בהריון מתרומת זרע, עוד כ3 שבועות כשאהיה בשבוע 20 אעבור בדיקת מי שפיר. הבנתי שבמידה ובדיקת מי השפיר יוצאת תקינה מומלץ לבצע אקסום (ולשמור מים לטובת הבדיקה), ושעדיף לבצע טריו אקסום. הבעיה היא שתורם הזרע הוא תורם מחו"ל (שהגיע באמצעות בנק הזרע של הרצליה מדיקל סנטר). מה עושים במקרה כזה? האם יש יתרון כלשהו בביצוע בדיקת אקסום גם בלי בדיקת התורם? וכמה זה מוריד מיעילות הבדיקה? האם בדיקת ניפט תוכל להשלים מעט את התמונה החסרה?

שלום, אקסום רק שלך ושל העובר ללא האב טוב גם הוא עם מגבלות מסויימות. בכל מקרה לפני ביצוע אקסום יש צורך ביעוץ גנטי שיענה על כל השאלות ויסביר את מגבלות הבדיקה. רצוי בכל מקרה לבצע שמירה של חומר גנטי. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה