ביצוע מי שפיר התייעצות

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

18/04/2023 | 02:02 | מאת: מורן

דר שלום, בהריון שני בשבוע 14, ילדתי לפני 8 חודשים תינוק בריא בניתוח קיסרי. בהריון הקודם ביצעתי מי שפיר והיתה דליפת מי שפיר שהובילה לאשפוז של מספר ימים במחלקה . שאלתי היא: 1. האם אני בסיכון מוגבר לאור מה שקרה בהריון הקודם? איך אדע אם הבדיקה מסוכנת עבורי במיוחד? 2. האם עצם הניתוח הקיסרי לפני 8 חודשים , עודף משקל ושליה קדמית מהווים גם הם סיכון? 3. מה אתה היית ממליץ לעשות? אני מאוד רוצה לבצע את הבדיקה אבל חוששת. בת 30, שקיפות תקינה וסקירה מוקדמת תקינה חוץ ממעי *מעט *אקוגני בשבוע 13+5. 4. האם יש סיכון גדול יותר אם אני מבצעת בנוסף גם בדיקת פיש? מכיוון שלוקחים יותר מי שפיר? תודה רבה!!!!

שלום, אני לא מכיר מחקרים שהראו על עליה בסיכון לאחר דליפת מי שפיר לאחר דיקור בהריון קודם ולא לאחר ניתוח קיסרי, כך שלהערכתי אלו לא מהוים גורמי סיכון. בדיקת פיש גם היא לא מעלה את הסיכון. לגבי עודף המשקל ומיקום השליה- מומלץ שהבדיקה תתבצע על ידי רופא מיומן. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה