סיכונים בבדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

30/11/2022 | 18:40 | מאת: ע

שלום, אני בת 29, וזה הריון ראשון לאחר ivf. הרופא ממליץ לי לעשות בדיקת מי שפיר בגלל הגיל שלי, אבל אני חוששת בגלל הסיכונים להפלות בבדיקה. ההריון שלי יקר ואני לא מסוגלת לחשוב על כך שאאבד אותו. כמו כן כל הבדיקות שלי תקינות (שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת). מה ההמלצה והאם יש סיכון גבוהה להפלות?

שלום, בכל פעולה שתבצי או לא תבצעי יש סיכון: בדיקור מי שפיר יש סיכון של כ 1:1000 להפלה. בהמנעות מדיקור יש סיכון של כ 1:120 ללדת ילד עם ממצא משמעותי שיכולת לגלות בדיקור מי שפיר. איזה סיכון מבין השניים לקחת- זו החלטה שלך והשותף שלך להריון. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה