קריוטיפ או צ'יפ -בדיקות מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

05/03/2022 | 22:53 | מאת: מאיה

שלום. בהריון ראשון טרנסולקציה דה נובו בעובר מאוזנת שהתגלתה בקריוטיפ (לא היתה אז בדיקת ציפ לפני עשור פלוס) , הןפסק ההריון בשבוע 35. לאחריו הריונות תקינים תודה לאל קריוטיפ תקין (גם בהם טרם ציפ). כעת ביצוע דיקור מי שפיר , לפי הבנתי כיום בודקים צ'יפ גנטי כבדיקת הסטנדרט שאיכותה החליפה את הקריוטיפ. האם אכן ניתן להיות רגועים לבצע צ'יפ בלבד במצב זה? תודה

שלום, בדיקת ה"צ'יפ" הגנטי אינה מגלה טרנסלוקציה מאוזנת. ממתיץ במקרה שלך להיוועץ ביועץ גנטי. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה