תוצאות בדיקת סקר משולב

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

07/02/2022 | 18:23 | מאת: אוראל

שלום ד"ר, בת 27.5 היריון שני. קצת חוששת מהתוצאות בדיקת סקר משולב לתסמונת דאון (טרימסטר ראשון ושני). הרופאה המליצה לי על בדיקות סקר גנטיות או מי שפיר. הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל הינו: 1:1200. הסיכון המחושב לפי גיל בשילוב תוצאות הבדיקות: 1:2500. טריזומיה 18- 1:100000. שקיפות עורפית - 1.7 mm. חלבון עוברי - 0.77. כמה התוצאות גרועות? האם יש צורך לעשות בדיקת מי שפיר או שבדיקת NIFT תספיק במקרה זה?

שלום, הבדיקות מראות על סיכון נמוך לתסמונת דאון, וזה לא נחשב לסיכון אשר מורה על צורך לבצע בדיקה נוספת כאשר מדובר בתסמונת דאון. חשוב לזכור שבדיקור מי שפיר מתגלים דברים נוספים , כאשר הסיכוי לממצא משמעותי קלינית בבדיקת "צ'יפ" רגילה הינו כ 1:100.אם מוסיפים ריצו אקסומי הסיכון לגלול ממצא אפילו גבוה יותר, כך שאת צריכה להחליט אם את מעונינת לגלות ממצאים אלו על ידי דיקור מי שפיר. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה