בדיקת מי שפיר בהריון מתקדם

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

15/08/2021 | 09:50 | מאת: גל

הריון בגיל 41.5 האם בדיקת מי שפיר יכולה לשלול רק תסמונת דאון? אם יש עוד מומים שניתן לשלול באמצעות הדיקור אשמח לדעת מהם ? חושבת להכנס להריון אך חוששת מהשלכות הגיל אם אין בדיקה ששוללת במאה אחוז מחלות /מומים.

שלום, בדיקת מי שפיר או סיסי שליה בודקת חסרים או עופים בחומר הגנטי, הרבה מעבר לתסמונת דאון. כמו כן ניתן גם לעשות הרחבה של הבדיקה בריצוף אקסומי- בדיקה שבודקת חלק מהאותיות של החומר הגנטי. ככלל- אי אפשר לשלול כל דבר, אבל אם תבצעי בדיקת סיסי שליה או מי שפיר וסקירות מערכות- הסיכון ללידת ילד פגוע ירד, אפילו נמוך מאשה צעירה שלא מבצעת את הבדיקות הללו. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה