בדיקת nipt וסוגי שליה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

17/07/2021 | 22:39 | מאת: בר לי

שלום רב, אני בת 44 נכנסתי להריון לא מתוכנן לאחר 3 לידות תקינות. ביצעתי בדיקתnipt אשר התשובה היתה חיובית עם סיכויים של 98אחוז לתסמונת דאון. האם יש טעם לבצע סיסי שילייה או שהבדיקה מספקת ולאור הגיל שלי עדיף כבר להימנע מהבדיקה ולעשות הפלה? להבנתי בדיקת nipt מהימנה בכל הקשור לדיוק בתסמונת דאון. אני מתחילה שבוע 12 ואין עוד הרבה זמן לביצוע הבדיקה,קשה מאוד למצוא תור לבדיקה. דילמה מבחינתי .... תודה

שלום בר לי, מובן שאין ללכת ישר להפסקת הריון. אמנם הסיכון לתסמונת דאון גבוה, אבל עדיין סיכוי טוב שאין תסמונת דאון. Niptהינה בדיקה סטטיסטית. ולא אבחנתית ולכן אני ממליץ לבצע בדיקת סיסי שליה. אם את לא משחגה במערכת הציבורית את יכולה לבצע בפרטית. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה