התלבטות קשה בנוגע לבדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

21/06/2021 | 18:38 | מאת: נטע

שלום רב, בת 36. שבוע 18+3. הריון ראשון ויקר מאד. בדיקת NIPT בסיסית תקינה. שקיפות עורפית תקינה. סקירת מערכות מוקדמת (מורחבת) תקינה. סקר שליש ראשון גבולי (pappa 0.19) ובסקר שליש שני חלבון עוברי גבוה (2.66) ו-HCG גבוה (12.85). נוטלת אספירין בשל סיפור משפחתי של רעלת הריון וכן עודף משקל משמעותי. מתלבטת מאד בנוגע לבדיקת מי שפיר מחשש לפגיעה בהריון... עד כמה הבדיקה הכרחית במצבי?

שלום נטע, לצערי אין תשובה חד משמעית אלא החלטה שלך איזה סיכון לקחת. סיכון בדיקור מי שפיר של 1:1000 בערך להפלה או סיכון ש כ 1:100 לממצא שיכול להיות מאובחן בדיקור מי שפיר ואם לא תבצעי- הילד יוולד עם הבעיה. את צריכה להחליט איזה סיכון לקחת. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה