דיקור מי שפיר כן או לא

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

23/03/2020 | 22:02 | מאת: נועה

שלום, ברצוני לבצע בדיקת מי שפיר שכן אין בידי מספיק מידע תורשתי גנטי ואני רוצה לוודא את תקינות העובר. כיום אני בשבוע 16 ובמהלך ההריון היו דימומים (הכתמות חומות). דימום רציני פעם אחת. רופאת המעקב שלי אמרה שלא ממליצה לעשות דיקור מי שפיר לאור הדימומים וההכתמות שהיו עד כה שכן זה מגביר את הסיכון להפלה. בדיקות שקיפות עורפית וסקירה ראשונה יצאו תקינות. לכן לדעתה אין צורך לקחת סיכון ולעשות דיקור מי שפיר. האם באמת יש לי סיכון מוגבר יותר להפלה (כאשר לא ברור מקור הדימום) אם ברצוני לקבל חוות דעת נוספת - האם עלי להתייעץ עם רופא המבצע מי שפיר או אם רופא המבצע מעקב הריון? תודה מראש

שלום, באופן כללי אני חושב שאם ממצא ברור באולטראסאונד למקור הדימום ואם חלפו שבועיים מהדימום, ניתן לבצע דיקור מי שפיר כאשר תוספת הסיכון בדיקור לדעתי לא גדולה. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

24/03/2020 | 07:07 | מאת: נועה

מקור הדימום אינו ידוע. האם עדיין ניתן לבצע לאחר שבועיים ללא דימום/הכתמות? תודה מראש

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה