התלבטות לגבי בדיקת ציפ גנטי

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

17/08/2018 | 07:49 | מאת: אורית

שלום לך ביום רביעי בע"ה מתעדת לעבור בדיקת מי שפיר באסותא בבאר שבע....אני מתלבטת אם לעשות גם את בדיקת הציפ הגנטי... אני בת 42.5 שקיפות תקינה...סקירת מערכותת תקינה למעט ממצא אקוגני בחדר שמאל...מה שמעלה את הסיכון לתסמונת דאון.. מפאת גילי עושה מי שפיר...ההתלבטות שלי לגבי הציפ היא כי הבנתי שיש ממצאים לא חד משמעיים...פחות מפריע לי העלות הנוספת שצריכה לשלם... יותר מפריע לי תוצאות של דברים לא חד משמעיים..אשמח להסבר בעניין...ואשמח לשמוע ממך יותר לגבי הציפ הגנטי.. תודה ושבת שלום אורית

שלום, הצ'יפ הגנטי יכול לגלות מחלות נוספות שאינן מתגלות או מרומזות בבדיקות אחרות, וזאת בשכיחות של 1:150 הריונות. היום ממליצים לבצע את הצ'יפ במידה ומבצעים דיקור מי שפיר. הסיכוי לקבל תשובה לא ברורה ירד לסיכון נמוך ביותר. את יכולה לבחור שלא לקבל תשובה של ממצאים שמשמעותם אינה ידועה. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

18/08/2018 | 19:06 | מאת: אורית

דבר נוסף...האם יש צורך בביקורת אצל רופא..אחרי בדיקת מי שפיר וציפ גנטי? או המשך מעקב רגיל? שוב תודה...תבורך על המענה שלך ..הפורום חשוב מעין כמוהו..מרגיע ומלמד....

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה