שאלה בעניין בדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

04/07/2017 | 06:09 | מאת: מאיה

הי דר האם נכון שבהריון שהחל עם 2 שקי הריון אחד התפתח והעובר גדל והשני נספג סביב שבוע 9 - בעייתי לבצע בדיקת דם המחליפה מי שפיר? האם נתון זה גם משפיע על תוצאות בדיקות אחרות כמו חלבון עוברי? תודה לך

שלום, יכול להיות בעיה עם "הבדיקה שמחליפה את מי השפיר"(היא לא באמת מחליפה את מי השפיר. היא בדיקה סטטיסטית רגישה יותר ולמעשה יכולה להחליף את בדיקות הסקר האחרות לתסמונת דאון) אבל עם חלבון עוברי לא צריכה להיות בעיה, זה יהיה כבר 7-8 שבועות הספיקת העובר השני. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

04/07/2017 | 12:38 | מאת: מאיה

אז אם אני מבצעת את הבדיקה " המחלפיה מי שפיר" בשבוע 20 או אחרי? עדיין היא יכולה להיות לא אמינה? אם כן -מדוע? תודה רבה על המענה

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה