לאחר דיקור מי שפיר ולפתע נוצר מצב של מיעוט מי שפיר.

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

27/03/2017 | 21:51 | מאת: מקווה שהכל יהיה בסדר גמור

ערב טוב, היום אני בשבוע 17+3 אחרי תיקון (למרות שהאולטראסונד מראה 17+5 לא הבדל גדול) ביצעתי דיקור מי שפיר ביום רביעי האחרון שלפניו כמות מי השפיר היתה תקינה. ביום ראשון ביצעתי אולטראסונד שהראה שיש מיעוט מי שפיר ומעט היפרדות קרומים ליד השיליה. יש לציין שיש לי שיליה קידמית!! (אושפזתי יום אחד בבית החולים לצורך מעקב והבדיקה שלמחרת הראתה אותה תוצאה.) אגב בדקו אם חלילה יש דליפה מהנרתיק. וברוך השם אין. יש לי מספר שאלות בבקשה: *האם יתכן שהמיעוט נגרם כתוצאה מהדיקור? קורה לעיתים? *האם ישנה אפשרות שבגלל שאני בעלת שליה קדמית המדקר העביר את המחט דרכה וזה מה שגרם למיעוט של מי השפיר ולמעט היפרדות קרומים? * האם מקרה כזה לרוב מסתדר מעצמו וכדאי להפסיק לדאוג? * יש מה לעשות בכדי לעזור לגוף והריון? תודה רבה על זמנך והתיחסותך.

שלום, יתכן שהייתה ירידת מים שאל אובחנה, או שהסיבה למיועט המים אינה קשורה לדיקור. המעבר דרך השליה לא גורם למיעוט מים. קשה לדעת אם מסתדר מעצמו או לא כי עדיין אנחנו לא יודעים את הסיבה למיעוט המים. אם יש חשד לירידת מים יש צורך במנוחה וטיפול אנטיביוטי. אם הסיבה בעיה כליתית - אין הרבה מה לעשות. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה