לאחר ניתוח בריאטרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

04/05/2014 | 12:05 | מאת: רחל

שלום לך, עברתי לפני כ-4 שנים ניתוח שרוול וירדתי כ-40 ק"ג עדיין לא ירדתי מספיק כמו שאני צריכה בכדי להגיע לBMI תקין, יש לי הרבה עודפי עור באזור הזרועות וכן סינר שומני. ושאלותי: 1. האם כדאי עכשיו לעשות את הניתוח להסיר את עודפי העור כעת או להמתין שבעתיד אולי ארד עוד ויצטברו לי עודפי עור נוספים? 2. במידה ואכן כדאי לי כעת לבצע את הניתוח הפלסטי הנ"ל, האם אוכל לעבור פעם נוספת בעתיד ניתוח כזה במידה ואצטרך? 3. היות ואני בגיל הפריון ואני רוצה ללדת עוד, האם הנתוח הנ"ל מפריע לילודה בכל דרך שהיא? האם ידוע לך אם קופות החולים משתתפות בהוצאות, ובספציפי למאוחדת? מודה על התייחסותכם רחל

רחל שלום, המצב האידאלי היה להביאך לניתוח עם משקל הגוף הנמוך ביותר אליו תוכלי להגיע. זאת על מנת להגיע לתוצאה האסתטית הטובה ביותר. כאשר הירידה במשקל הנה מוגבלת ויש תחושה ש"נתקעים", לעיתים נדרשת התייעצות חוזרת עם המנתח הבריאטרי והדיאטנית שסייעו לך בתחילת התהליך. מדבריך לא ברור לי מהו ערך ה BMI הנוכחי; יש להבהיר שלא כל המטופלים לאחר ניתוח בריאטרי יורדים למה שמוגדר כ BMI תקין. מטופלים רבים לאחר ירידה יפה כ"כ במשקלם יתייצבו על BMI סביב 30 ועימו ירגישו מצויין ומבחינתי זהו ה BMI הנכון להם בתנאים מסויימים. אם נצא מתוך הנחה שמשקלך גבוה עוד יותר, ובאם הסינר הבטני או עודפי העור בזרועות מפריעים בתנועה וגורמים לדלקות בעור, קיימת אינדיקציה רפואית להסירם, על מנת לאפשר לך תנאים נוחים יותר לפעילות גופנית ולהמשך ירידה במשקלך. במידה ותצליחי לרדת עוד במשקלך, ניתן לחזור על הניתוחים ולשפר את התוצאה האסתטית. הניתוח אינו מפריע להריון עתידי. שיהיה בהצלחה !

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור