זיהום לאחר ניתוח מתיחת בטן והשאיבת שומן

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

19/03/2014 | 21:16 | מאת: חן

שלום רב, שלושה שבועות לאחר ניתוח מתיחת בטן, ב-3 מוקדים בצלקת נראה אזור מודלק ופתוח ... האם מספיק למרוח משחה אנטיביוטית כפי שהמנתח המליץ או שצריך לשתות אנטיביוטיקה? האם ישפי על אופן ריפוי הצלקת וגודלה... אם זה שכיח שזה קורה? זקוקה לעזרה דחוף.. ממה זה נגרם? תודהמראש.

חן שלום, לרוב תופעה זו אינה נובעת מזיהום אלה מהפלטות תפרים פנימיים אשר לא הספיקו להתמוסס ולהעלם. תופעה זו עשויה להמשך זמן מה ולגרום לפתיחות נוספות לאורך קו הצלקת. הטיפול כולל הסרת שאריות התפרים הנמצאים באזור הפתוח וטיפול מקומי, עד החלמת הצלקות.זיהום משני עלול להופיע באותם אזורים אולם אינו שכיח.

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור