לא מרוצה מניתוח מתיחת עור - בטן היקפית

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

10/08/2013 | 17:58 | מאת: מיכל

טלי שלום, לפני שבעה חודשים עברתי ניתוח של הסרת עודפי עור - בטן היקפית - 360 מעלות, כולל שאיבת שומן והסרת עור עודף בעיקר מהסינר בבטן, וזאת לאחר ירידה של יותר מ- 40 ק"ג (לאחר קיצור קיבה). אני לא מרוצה מהתוצאה... :( יש לי עדיין צמיג בבטן כשאני יושבת, הירכיים לא מתוחות בכלל והתסכול הוא גדול בעיקר עצם העובדה שזה נראה כל בתוספת הצלקות.. כשהייתי בביקורת לאחר חצי שנה אצל המנתח שניתח אותי וציינתי בפניו שאני לא מרוצה, הוא תירץ בכך שהראה לי את התמונות של ה"לפני" ואמר לי שאין מה להשוות.. אני די מתוסכלת. בעיקר כשכל יום אני רואה במראה את הצלקות וחושבת שהן "מיותרות" אם זו התוצאה. אין ספק שיש הבדל למצב לפני הניתוח אבל לא לתוצאה הזו ייחלתי. אני חייבת לציין שהיום אני שוקלת כמו לפני הניתוח (75 קילו, 172 ס"מ). ולטענתו הוא הוריד לי 6 קילו מהגוף (2 קילו שומן ו- 4 קילו עור, או ההיפך...) מה שלכאורה לא בא לידי ביטוי במשקל שלי היום (שנשאר אותו דבר והייתי צריכה להפחיתו לאחר הניתוח) לטענתו - התוצאה היא ככה היום בגלל שלכאורה עליתי במשקל וזה שומן שהצטבר חזרה בגוף. וכמו כן שבמהלך החודשים העור נהיה רפוי יותר לעומת מיד לאחר הניתוח. זקוקה לעצה שלך.. מה ניתן לעשות היום? במידה ואני ארד במשקל האם זה יסתדר ולא יהיה לי את הכפל בבטן ואת הרגליים המלאות צלוליט ולא מתוחות? האם באמת יש קשר לכך שכנראה עליתי קצת במשקל ולפיכך התוצאה? האם זה מצדיק זאת? האם בעבר היה תקדים לניתוח חוזר באחריותו של המנתח במידה ואני מרגישה שאני ממש לא מרוצה מהתוצאה? אודה לתשובתך המהירה.. זה חשוב לי ומציק לי.. תודה רבה רבה, מיכל

מיכל שלום, התוצאה הניתוחית תלויה רבות במבנה הגוף ובעיקר בהשמנה הקיימת, והכוונה הנה לכמות השומן השטחי, המעבה את דופן הבטן, ולהשמנה התוך -בטנית המחמירה את בלט הבטן. לפיכך, ככל שהמטופל רזה יותר, כך ניתן לקבל תוצאה טובה יותר. לדבריך אכן עלית במשקל מספר קילוגרמים לאחר הניתוח, ואני מאמינה שתוכלי לרדת משקל זה בהדרגה ולשפר את תוצאת הניתוח. אני מציעה שתפני לייעוץ של המנתח.

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור